„Nu avem o idee fermă, o poziție fixă, așa cum am anunțat, de exemplu, în privința referendumului local, unde am zis că nu vom participa pentru că nu e în interesul chișinăuenilor.

În privința articolului 13 nu există o hotărâre fermă, vor fi dezbateri, discuții în Parlament. Deputații au diferite păreri. Subiectul nu a fost abordat la partid. Pot să reafirm că probabil în carul dezbaterilor din Parlament se va decide”, ne-a spus Vitalie Gămurari.

„Dar nu este exclus nimic în contextul în care nu a fost făcută o declarație a partidului în acest sens”, a adăugat Gămurari.

Amintim că Curtea Constituțională (CC) s-a pronunțat ieri, 31 octombrie, asupra inițiativei a 35 de deputați privind introducerea limbii române în Constituție. Potrivit judecătorilor, acest proiect este unul tehnic și vine să implementeze hotărârea CC de acum patru ani, prin care limba română a fost declarată limba de stat a R. Moldova. Prin avizul CC, proiectul urmează să ajungă din nou în plenul Parlamentului pentru a fi votat.

Pentru ca limba română să devină limbă de stat prin Legea Supremă e nevoie de votul a 67 de deputați.