„Acest lucru îl a ce spune și Kroll. Ca să obții informații din bănci de peste hotare, banii au umblat peste toto, cum vă imaginați că vine un detectiv privat și întreabă cine și a cui bani unde i-ați transferat. Credeți că banca va spune? Secretul bancar este unul din cele mai protejate. Informația se dă doar în anumite cazuri prevăzute de lege: atunci când vine proprietarul și o cere, fie moștenitorul, fie în cdrul unei anchete penale se face o interpelare oficială. Kroll are capacitate limitată de a afla informații despre multe din acest transferuri înafara statului”, a declarat Cristina Țărnă în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Argumentele invocate de Țărnă țin de procedurile juridice în care o instituție bancară oferă anumite informații. 

„Niciodată nu va putea Kroll să aibă succes, din considerente pur juridice și tehnice. Nu comunică băncile. Să zici că ei vor putea recupera miliardul, să punem toată speranța în Kroll că o să reușească 100% fără sprijinul autorităților sau înafara dosarelor penale din RM, este imposibil. Știu că au fost anumite schimburi de informații, și procurorii au oferit anumite informații pentru Kroll, și invers - cei de la Kroll i-au ajutat pe procurori în anumite dosare”, a mai adăugat Țărnă.

Amintim că zilele trecute guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea a declarat că specialiștii de la Kroll ar urma să vină în următoarele săptămâni cu cel de-al doilea raport, dar și cu o strategie de recuperare a banilor.