Evenimentul a reunit 250 de companii din Republica Moldova și regiunea de sud a țării, delegații de afaceri din 14 țări din spațiul european și CSI, precum și autorități publice centrale și locale, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.

Potrivit directorului general al MIEPO, Vitalie Zaharia, ”Invest Gagauzia 2017” este unul din evenimentele dedicate promovării investițiilor în Republica Moldova la nivel regional. Forumul asigură o continuitate a Moldova Business Week 2017, care a arătat un interes major al antreprenorilor pentru săptămâna de afaceri, dar și rezultate încurajatoare. Acele 30 de reuniuni de business desfășurate la Moldova Business Week 2017, la care au participat antreprenori din 20 de țări s-au încheiat cu 32 de potențiale contracte investiționale și minimum 10 de export.

În calitate de partener strategici ai forumului, MIEPO urmărește promovarea potențialul economic al Găgăuziei, să ofere posibilitatea cât mai multor întreprinderi locale să-și găsească partenerii, sursele de finanțare și piețele de desfacere.

”La evenimentul de astăzi ne-am propus să creștem interesul investitorilor străini pentru afaceri în regiunea de sud a țării și pentru noi proiecte investiționale.

În acest sens, Găgăuzia are un potențial de afaceri și de dezvoltare enorm. Doar în ultimii ani în regiune s-au înregistrat peste 400 companii noi, dintre care 32 cu capital străin. Anul acesta au fost deschise două sub-zone ale ZEL Vulcănești - una la Comrat în care va fi localizată o fabrică ”Fujikura” și alta la Ceadâr-Lunga, în care o companie germană deja și-a declarat intenția de a investi. De asemenea, Găgăuzia are avantajul de a avea în apropiere Portul Internațional Liber ”Giurgiulești” - o platformă unică de conexiune cu diverse piețe externe pe cale maritimă, dar și de dezvoltare a unor noi industrii, așa încât să devină o locomotivă pentru dezvoltarea regiunii.

Utilizând această ocazie, sugerez companiilor din Găgăuzia și oaspeților de peste hotare să nu ezite să apeleze la echipa MIEPO pentru realizarea proiectelor și a planurilor voastre de dezvoltare”, a spus Vitalie Zaharia.

În continuare MIEPO va organiza și alte evenimente investiționale regionale. Următorul forum va avea loc în curând, la Edineț. Cu acest prilej directorul general al MIEPO a invitat mediul de afaceri și autoritățile să participe la eveniment și să și-și găsească soluțiile de afaceri necesare - noi programe de finanțare a afacerii, instrumente de suport, suport la accesarea piețelor etc.

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) este instituția publică coordonatoare în domeniul implementării politicilor dedicate competitivității, promovării exportului din Republica Moldova și atragerii investițiilor.

Echipa oferă companiilor locale și străine o gamă largă de servicii de suport pentru dezvoltarea proiectelor investiționale și accesarea piețelor externe:

  • expertiză vastă la dezvoltarea proiectelor investiţionale şi de export în toate sectoarele economiei naţionale (consultanţă, instruiri);
  • identificarea partenerilor şi furnizorilor locali şi internaţionali (baze de date, vizite de studiu, întâlniri de afaceri);
  • asistenţă informaţională completă privind accesarea de noi pieţe (legislaţie, condiţii de export, cercetări de piaţă, ghiduri informaţionale);
  • suport la promovarea brandurilor pe pieţele externe (evenimente de business, târguri şi expoziţii internaţionale).

Pentru mai multe informații contactați:

MD-2009, mun. Chişinău, str. Alexei Mateevici, nr. 65

Tel: +373 22 27 36 54

Fax: +373 22 22 43 10

 

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.