„Am văzut cum socialiștii și liberalii au venit în fața opiniei publice cu aceleași idei - Plahotniuc prin atac raider a preluat Primăria. Sună cunoscută această melodie. Au mai spus-o și alții până acum. Eu vreau să-i întreb pe Dodon și Ghimpu: voi împreună ca partide dețineți majoritatea în CMC, de ce nu puneți voi un primar interimar, dacă așa omogen exprimați nemulțumirea față de cei care au fost nominalizați ca viceprimari”, a mai adăugat Plahotniuc. 

Șeful democraților a ținut să precizeze că astăzi socialiștii și liberalii pot face tot ce vor în Primăria municipiului Chișinău, întrucât dețin majoritatea în CMC.

„Ei pot să mute chiar și Primăria ori la Colonița, ori la Condrița. Au toate voturile să o facă, dar ei stau și plâng pe la televizoare. Fie socialiștii și liberalii sunt neputincioși, fie ei mint ca întotdeauna. Știți de ce s-au speriat? Se tem că lucrurile în Primăria Capitalei se vor schimba spre bine. Evident că se tem că pierd controlul asupra instituției, care până acum le-a adus atâta satisfacție și beneficii. Capitala astăzi este un dezastru. Este timpul să corectăm această situație”, a mai punctat Plahotniuc.

Președintele Partidului Democrat a mai adăugat că formațiunea sa nu are niciun fel de aspirații politice la nivelul Capitalei. 

„Am decis cu colegii că indiferent cine va conduce Primăria vom conlucra pentru eliminarea schemelor de corupție din Primăria Chișinău. Declar că la moment PD nu are niciun fel de aspirații politice ce ține de Primăria Capitalei”, a conchis acesta. 

Amintim că la 6 noiembrie curent, viceprimarul Capitalei nistor Grozavu a a anunțat că a semnat dispozițiile de numire a lui Ruslan Codreanu și Silviei Radu în funcțiile de viceprimari de Chișinău, urmând ca ultima să preia interimatul funcție de primar general.