„Congresul Puterilor Locale si Regionale al Consiliului Europei, prin Rezolutia sa din 19 octombrie 2017 a spus clar ca art. 3 al Cartei Europene al Autonomiei Locale este incalcat, citam: „primarul Chisinaului a fost inlocuit de o persoana neautorizata”, fiind vorba despre viceprimar, intrucat exercita interimatul propriei functii, avand mandatul expirat inca din 2011. Cu atat mai mult, un viceprimar, fiind interimar la propria functie, detinand in mod ilegal si interimatul functiei de primar, nu putea propune alti viceprimari. Este o dubla ilegalitate. Fără CMC, in nici un caz o decizie cu privire la interimat nu putea fi luată”, a scris Chirtoacă.

Referindu-se la faptul că noul primar interimar, Silvia Radu, a ocupat biroul său, Chirtoacă a precizat că erau alte birouri libere care putea fi ocupate. 

„In Primarie erau destule birouri libere de viceprimar, trei birouri din totalul de patru. Chiar de ar fi intrat in acelea, oricum mai ramanea unul liber, pe langa cel al subsembnatului. De ce demonstrativ trebuiau aruncate lucrurile afara? Semnal pentru subalterni, pentru justitie, pentru societate? Preluarea puterii? Bine, dar unde e Legea, Constitutia, unde e mandatul din partea cetatenilor?”, a întrebat retoric Chirtoacă.