Ministerul Economiei și Infrastructurii s-a despărțit de fostul viceministru Anatolie Zolotcov și a numit cinci secretari de stat: Serghei Bucătaru, Vitalie Tarlev, Vitalie Iurcu, Anatol Usatîi și Iuliana Drăgălin.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și-a numit un secretar de stat în domeniul dezvltării regionale și rurale - Dorin Andros. În context, ministrul Bîtcă i-a adus mulțumiri fostului viceministru Ion Stratulat care a părăsit funcția.

La finanțe, toți secretarii de stat sunt doamne. „Acolo unde este mai greu”, a comentat Filip. Astfel, fosta viceministru Veronica Vragaleva devine secretar de stat în domeniul politici fiscale și vamale. Pe lângă Vragaleva au răsunat nume noi: Veronica Ursu - secretar de stat în sistem trezorerial și Tatiana Ivanicichina.

Ministerului Justiției și-a numit în funcția de secretar de stat vechiul-nou funcționar - Nicolae Eșanu.

La Externe schimbările au fost mai mari. Viceministrul Lilian Darii a fost eliberat diin funcție, iar ministrul Galbur a afirmat că el „va continua să activeze în domeniul diplomatic în una dintre funcțiile de conducere”. Viceministrul Daniela Morari devine secretar de stat în domeniul Integrării Europene, iar alături de ea va activa Tatiana Molcean - nou secretar de stat în domeniul cooperării bilaterale și multilaterale.

La Ministerul Apărării, Vladimir Iliev devine secretar de stat în resurse umane și politici militare.

MAI s-a „despărțit” de viceministrul Oleg Babin, numind în funcție alți patru secretari de stat: Dorin Purice - secretar de stat în domeniul ordinii și securității publice, Alexandru Larionov - în domeniul managementului integrat al migrației, Vitalie Bârsan - în domeniul gestionării crizelor și situațiilor de urgență și Mihail Beregoi - secretar de stat în domeniul cooperării internaționale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea patru secretari de stat: Viorica Dumbrăveanu - secretar de stat în domeniul asistenței sociale, Anastasia Oceretnîi - secretar de stat în domeniul muncii și demografiei, Rodica Scutelnic -  domeniul asistenței medical și Nelea Rusu - asigurări sociale și medicale.

Echipa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării va fi completată de Elena Belei - secretar de stat în domeniul cercetării și Andrei Chistol - în domeniul culturii.