„Secretarul CMC mi-a zis că de obicei nimeni nu este la ora stabilită și se așteaptă în jur de 30 - 40 de minute. Eu consider că este lipsă de respect față de chișinăuieni. Ei primesc bani din bugetul municipal. Mai ales că avem acumulate peste 1000 de cereri din partea persoanelor fizice care au trecut toate avizele pentru a fi aprobate de Consiliu. Mă surprinde neprezența de astăzi. Dacă aveau o problemă cu mine personal, ar fi putut să-mi adreseze un demers prin care să mă informeze că nu vor să mă vadă. Eu nu aș fi venit pentru că pun interesul locuitorilor mai presus de interesele politice. Eu cred că există proceduri juridice care pot fi urmate atunci când există o interpretare. Ceea ce mă revoltă astăzi este că interesele locuitorilor sunt complet desconsiderate. Chiar dacă mă dădeau afară de la ședință înțelegeam, dar nu-mi explic absența lor”, a declarat Silvia Radu. 

Și consilierul popular-european Veaceslav Bulat și-a exprimat dezacordul și nedumerirea față de acțiunea și declarațiile colegilor. 

„Nu înțelegem declarațiile unor șefi de fracțiuni și a unor consilieri municipali, care la posturile de televiziune rup cămașa de pe ei și spun că vor să soluționeze problemele cetățenilor. Unde sunteți acum și de ce nu sunteți prezenți în sală? Înseamnă că sunteți mincinoși. Nu înețelegem boicotul de astăzi. Dacă nu veniți la CMC, veniți măcar la ședințele comisiilor”, a declarat Bulat. 

Independentul Ion Ștefăniță a ținut să precizeze că de astăzi se deschide o nouă filă în istoria municipiului Chișinău.  

„Din 1817 noi nu am avut o doamnă în fruntea urbei. Aici se vor încheia discuțiile geopolitice și lupta între est și vest”, a subliniat Ștefăniță.

Consilierul socialist Ion Ceban a anunțat pe Facebook despre absența fracțiunii de la ședința de astăzi. „Interimar nou, în afara legii, agende vechi propuse la CMC, corupte până în măduva oaselor. Funciare, arendă, locațiune, premii pentru cei care nu muncesc. Fără PSRM. Detalii la ora 13.30 în cadrul unei conferinte de presă”, a menționat Ceban.