Sursa care a distribuit imaginile este canalul „Argumentî i factă Moldova”, logoul fiind prezent și pe video. Sursa nu precizează când au fost făcute filmările, unde și de către cine. Acesta nu este însă un video burt, secvențele fiind montate cu includerea altor imagini. 

Contactat de AGORA, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Alexandru Fleaș a calificat difuzarea imaginilor ca o imixtiune în viața privată

„Ce pot să comentez? Dacă ei consideră că amestecându-se în viața privată demonstrează ceva... Ei, mă refer la toți cei care răspândesc aceste imagini. Uitându-mă la sursă bănuiesc că asta e tactica socialiștilor înainte de referendum. Așa a fost și în campania electorală înainte de alegerile locale”, a declarat Fleaș. 

Directorul Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța, spune că imaginile au fost filmate în România, în timpul unei vacanțe la Sinaia

„Dacă socialiștii au ajuns să aibă unicile argumente prin încercarea de a denigra persoanele care au fost alături de Dorin Chirtoacă, nu mai rămâne nimic de spus. Vedem că înainte de referendum tot mai aruncă diefrite imagini video pe care le au de atunci când a fost furată geanta primarului din mașină. Îmi pare rău doar că în video dansez mai rău ca ceilalți. Eram însărcinată atunci. A fost o vacanță de 2 - 3 zile la Sinaia”, a subliniat Herța. 

Comentariul lui Ion Ceban

Socialistul Ion Ceban respinge însă acuzația că în spate ar fi un joc electoral.

„Eu sunt categoric împotrivă ca tot ce ține de viața privată să apară în public. Eu condamn apariția acestor imagini, chiar dacă nu am văzut încă filmulețul și nu știu despre ce exact este vorba, dar înțeleg că este vorba de viața privată. De unde socialiștii să aibă aceste imagini?”, a întrebat retoric Ceban. 

Amintim că în septembrie 2016 pe Internet au apărut cinci filmulețe similare care-l surprindeau pe primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, la o petrecere în garajul Primăriei„Ințeleg că este aruncată în contextul sedinței de mâine din Consiliul Municipal Chisinau cu privire la revocare și referendum, ca să aibă argumente și să încerce să acumuleze 34 de voturi necesare. Rezultă deci, că recunoașteți că toate celelalte argumente au căzut, a rămas demiterea pentru relaxarea din garaj... Succes baieți!”, a comentat atunci Dorin Chirtoacă.