„Solicităm ca magistrații CC să ne spună dacă are dreptul primarul interimar să numească alt primar interimar. Considerăm că acest lucru este ilegal, atât pe ceea ce ține de Legea privind administrația publică locală, dar și alte legi naționale și internaționale. Acest lucru este inadmisibil. Mai sunt și alte articole contestate din Legea cu privire la statutul municipiului Chișinău, noi considerăm că ea este abuzivă.

Ghimpu s-a urcat pe craca pe care și-a tăiat-o singur, pe de o parte, iar pe de altă parte, nu exclus că este o înțelegere cu PD în acest sens, pentru a-l proteja pe Dorin Chirtoacă de ceea ce urmează să i se întâmple - referendum de succes sau o demisie”, a declarat consilierul PSRM din CMC, Ion Ceban.

Potrivit socialiștilor, propunerea trebuia să vină din partea Consiliului Municipal, sau a primarului general, dar nu interimar: „Nu găsiți un exemplu în toată lumea unde un primar interimar numește un primar interimar”, a adăugat Ceban.

„Toate aceste încercări de a numi viceprimarii, și apoi să încoroneze unul dintre viceprimari cu atribuțiile unui primar general interimar, fără a consulta Consiliul local, este iarăși o depășire a atribuțiilor și o încălcare a legislației și a normelor internaționale”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

Citiți AICI alte declarații făcute anterior de socialiști la același subiect.