„PD l-a împiedicat pe Chirtoacă 10 ani să-și numească viceprimarii? Eu am vorbit cu Nistor Grozavu și am spus că pot să ajut. Cineva trebuie să o facă, fără a da vina pe toți cei din jur. Grozavu mi-a propus, a spus că e singur la primărie și are nevoie de ajutor. Nu e o situație fericită. Eu am discutat cu Grozavu. Pe Silvia Radu am cunoscut-o cu 10 minute înainte de a intra în ședință. Sunt speculații cu PD stă în spatele deciziei. Din cauza speculațiilor s-a ajuns unde s-a ajuns la Chișinău”, a declarat Codreanu.

El spune că printre primele decizii luate de el este constituirea grupului de lucru pentru a pune la cale licitația pentru tichetarea electronică și demararea procesului de digitizare a arhivei. „Eu nu am venit pentru funcție”, a adăugat el.

De cealaltă parte, liberalul Ion Cebanu spune că viceprimarii noi au fost numiți cu încălcări procedurale. „Nu poate un viceprimar numi alți viceprimari. Doamna Silvia este cumetră cu Dodon. Datorită acestor uzurpatorilor, noi avem peste o mie de subiecte care trebuie discutate pe ordinea de zi. Este problema încălcării flagrante a administrație primăriei Chișinău”, spune liberalul. 

Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți în funcție pe data de 6 noiembrie. 

sursa foto: Constantin Grigoriță