Aceste activități, de la competiții desfășurate la scară globală, la evenimente de networking, care conectează participanții, mentorii și investitorii, aduc oportunități noi de dezvoltare. Milioane de persoane „fură” din sfaturi și se inspiră de la reprezentanți de vază ai antreprenoriatului global, precum Richard Branson, Michael Dell și Muhamad Yunus.

Participanții la evenimentul din Republica Moldova vor avea posibilitatea să asculte, discute si interacționeze cu speakeri internaționali, precum: Daniel Kaddik (FNF Bulgaria), Liubomyr Chornii (USAID Ukraine), Konstantin Berezin (Bright Tap, Israel), Maria Calafatis (The Cube, Grecia), Marc Orhmans (GEN Marea Britanie), Eugene Stuart (Consultant Internațional Legilația Financiară și Drept).

> > > > >

„GEW este mai mult de o campanie. Este o platformă pentru conexiune și colaborare,  angajând toți jucătorii pentru a consolida ecosistemul antreprneorial la nivel global. GEW2017Moldova din acest an aniversar va promova politicile antreprenoriale, vom discuta despre antreprenoriatul responsabil cu antreprenori din afară, dar și de la noi. Vom descoperi modalități de a face din artă și cultură afacere sustenabilă, vom inspira tinerii să adopte antreprenoriatul ca modalitate de dezvoltare și să descopere potențialul creativ și cel competititv. Așa cum am obișnuit, vom discuta despre antreprenoriatul feminin, acordând atenție fenomenului mumprenoriatului. Va fi o săptămână plină de activități cu speakeri naționali și internaționali care vor veni să împărtășească din experiență și să descopere istoriile de succes din Republica Moldova”, explică Olesea Fortuna, Președinte GEN Moldova, managerul Campaniei.

Astfel, SĂPTĂMÂNA va începe luni 13 noiembrie, ora 12.00 cu GEWPublic - Conferința care va cuprinde paneluri de discuție privind modelele de dezvoltare a antreprenoriatului și politicile de suport a ecosistemului antreprenorial. Scopul activității este de a prezenta experiențe similare de antreprenoriat din diferite state și dezvoltarea antreprenorială. GEWPublic va fi o activitate complexă, care va aduna 6 speakeri internaționali și 6 naționali. Evenimentul va avea loc în cadrul Zentrum Aparthotel. Intrarea se face în baza completării Formularului.

Marți ne orientăm spre antrepenoriatl feminin și cel al tinerilor. Circa 30 de participante (mame antreprenoare și cele care își doresc să lanseze o afacere) vor avea parte de un workshop, care va fi condus de Lucia Ușurelu, Ambasadoarea #GEW2017Moldova pentru Antrenoriaul Feminin și Maria Calafatis, fondatoarea „The Cube Workspace” - cel mai mare hub din Atena.

Evenimentul va avea  loc în cadrul Zentrum Aparthotel, la ora 9.00 dimineața. Participarea este gratuită, în baza completării Formularului.

În a doua jumătate a zilei de marți, ora 14.00, Larisa Dodu Gugea, Ambsadoare a Antreprenoriatului pentru TINEri invită persoanele cu vârsta cuprinsă între vârsta 6-23 de anila DECA Prep, evenimentul de susținere și promovare a ideilor de afacere inovative și creative în rândul tinerilor, prin intermediul competiției internaționale: DECA Idea Challenge. Activitatea va avea loc în cadrul ASEM.

Ziua de miercuri o dedicăm RESPONSIBLE Entrepreneurship sau antreprenoriatului Responsabil și sustenabil. Activitatea va consta dintr-un training, organizat Natalia Butnaru, Ambasador GEW2017Moldova  și Konstantin Berezin, antreprenor din Israel, câștigătorul Startup Open 2016. Evenimentul va avea loc în cadrul Zentrum Aparthotel, cu începere cu ora 1„7.00. Participarea este gratuită, în baza completării Formularului.

Joi, descoperin cum facem din artă și cultură afacere în cadrul GEW Innovation: Culture & Creativity, care va avea loc în cadrul Zentrum Aparthotel, ora 17.00. Evenimentul va cuprinde două paneluri de discuție: AFACERILE CREATIVE SAU CUM FACEM BANI DIN ARTĂ  și  AFACERILE INOVATIVE DE LA IDEE LA PRODUS. GEW Innovation: Culture & Creativity face parte din evenimentele driven by GEN Moldova și este organizat de Ambasadoarea GEW2017Moldova pentru Inovație: Ana Ciofu. Numărul participanților este limitat și doritorii pot să se înscrie completând Formularul.

Vineri tinerii care s-au înscris în competiția internațională DECA Idea Challenge, au ocazia să testeze abilitățile de prezentare în cadrul DECA National Finals, care va avea loc în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova cu începere cu ora 14.00.

De cinci ani, a treia săptămână din noiembrie adună antreprenori, decidenți, reprezentanți ai societății civile, mediul academic, tineri și persoane care își doresc să „guste” din Săptămâna Globală a Antreprenoriatului - Global Entrepreneurship Week. Evenimentul din acest an va avea celebrare dublă, astfel dacă în Republica Moldova GEW se sărbătorește de 5 ani, la nivel global acesta a ajuns la frumoasa aniversare de 10 ani.

GEW a fost lansat ca o mișcare de susținere a antreprenorilor la care au aderat 77 de state. În 2016 numărul membrilor s-a dublat, fiind înregistrate 160 de țări-membre GEW, iar în acest an, numărul statelor care organizează SĂPTĂMÂNA a trecut de 170.

SĂPTĂMÂNĂ este organizată de GEN Moldova cu susținerea Friedrich Naumann Foundation. Partenerii din acest an sunt AGEPI, ASEM, Direcția Generală Educație Tineret și Sport Chișinău.