„Limba noastră natală, seculară, este moldovenească. Țara noastră este Moldova. De veacuri s-a numit limba moldovenească și a apărut cu mult înainte de limba română, care a apărut mai târziu. Avem istorie și tradiții bogate. De ce trebuie să devenim urgent români? Nu înțeleg nici eu și nici poporul”, a spus Hrenova.

„Vreau să vă spun că găgăuza este o limbă veche de origine turcă. Dar asta nu înseamnă că ei trebuie repede să devină turci, înțelegi? Limba este una. De aceea, limba noastră este moldovenească, noi suntem moldoveni, și eu sunt moldoveancă”, a mai spus deputata.

„Eu am terminat limba de stat. Pot citi și pot scrie în grafie latină. Dar îmi este foarte greu să vorbesc. Știu sute de cuvinte, dar încă mi-e greu să vorbesc. Dar limba uzuală o cunosc. Aici în Parlament este diferit, există terminologie pe care trebuie să o deprind. Dar o voi deprinde, credeți-mă”, a adăugat deputata socialistă.

Citește și: FOCUS. „Adresați-mi întrebările în limba rusă”. Deputatul Elena Hrenova, cu traducere în căști la tribuna Parlamentului