Potrivit lui, toate mesajele și imaginile difuzate despre el în ultima perioadă nu corespund realității. 

„Minciuni și prostologii care nici prin cap sa-mi treacă. Tenerife pe la Valea Morilor, ceasuri de sute de mii și numai știu ce. Dacă această procedură de linșare va fi dusă la capăt asta înseamnă că oricare cetățean poate ajunge într-o asemenea situație. Moldova se va transforma într-un ghetou și într-un țarc dacă cineva care va încerca să se opună sistemului”, a mai adăugat primarul suspendat.

Întrebat dacă știe de unde ar fi ajuns imaginile în public, Chritoacă a declarat că nu exclude implicarea organelor statului aici. 

„Eu nu știu de unde și cum, nici nu-mi dau seama. Cert este vorba de interceptări ale telefonului. Nu am avut ocazia să văd tot. Nici nu mai vreaă să mă uit. Este vorba de aspecte personale nu doar ale mele dar și a unor oameni pe care eu nu-i cunosc. În cazul în care e vorba de interceptări, atunci vorbim de o complicitate a statului. Înseamnă că toți lucrează concertat pentru a-și bate joc. Dacă nu reușesc demonstrarea vinei prin dosarele penale, atunci recurg la bătaia de joc. Acestei mascarade și farse trebuie să-i fie pus punct la referendum prin neparticiparea societății”, a conchis Chirtoacă.