Costea Lungu, data scientist, membru al echipei L-I-S-A: Am lucrat aproape 24 ore la acest prototip. Am acordat o atenție specială design-ului și prezentării. Partea cea mai dificilă însă abia începe. Vom face un produs real pentru bănci, pentru a facilita interacțiunea lor cu clienții. Ca să facem acest lucru este nevoie de minimum de o jumătate de an. Pe piață există o cerere mare pentru astfel de proiecte și această tendință va continua să existe. Toate proiecte ce țin de inteligență artificială capătă amploare și companiile cum ar fi Tesla sunt un exemplu elocvent.” 

Svetlana Arnăut, creatoarea Tennismate: „Această idee mi-a venit de ceva timp. Îmi place să joc tenis, dar deseori nu-mi găsesc un partener care să fie disponibil la timpul potrivit și aibă un nivel de joc similar cu al meu. Am lucrat 42 de ore la această idee împreună cu partenerii mei de echipă. Ne-am cunoscut aici acum două zile. Echipa a lucrat într-un mod foarte intens. S-a făcut prototipul produsului, aplicația funcționează, deja avem demo. În viitor, va trebui să dezvoltăm aplicația. Vrem să ieșim pe piața Moldovei, după care ar urma piața românească și, probabil, cea globală.  De asemenea, vom încerca să lansăm platforme similare pentru alte jocuri sportive în care este nevoie de unu sau mai mulți parteneri.”

Vasile Drumea, membru al echipei VR Home: „Această idee a venit în mod spontan. VR-ul și tot ceea ce ține de realitate augmentată este ceva nou pentru Moldova și vrem să aducem popularitate acestei tehnologii. În acest weekend am reușit să creem un demo care demonstrează unele aspecte ale produslui final. Am depus destul de mult efort, dar în viitor vom face și mai mult. Vrem să creăm un produs care va putea fi introdus pe piață. Vrem să facem ceva ce nu s-a făcut până acum. ”

Startup Weekend înseamnă 54 de ore de activitate intensă. În cadrul ediției din acest an, 11 echipe de startup, alcătuite din antrprenori, programiști, web designeri și specialiști din alte domenii au încercat să pornească de la zero o afacere bazată pe inovații tehnologice. Produsul final poate fi o platformă digitală, un web site, un dispozitiv inteligent, o aplicație sau un software care ar utiliza tehnologii de realitate virtuală sau realitate augmentată.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill. Parteneri ai evenimentului: Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) in Moldova, Proiectul de Competitivitate din Moldova, MIEPO, Starnet, iHUB Chișinău, Simpals și 999.md. Partener media general: Publika TV. Parteneri media: Agora, Diez, Locals, Moldova9.com, Unimedia, Point.md.