„Ecoul alegerilor a fost unul extrem de puternic, mai ales că o perioadă destul de lungă după alegeri opoziția pro-europeană a contestat rezultatele. Apropo, anume în acea perioadă opoziția a ratat o mulțime de oportunități, iar pe fundalul confruntării dinte noi şi opoziția pro-europeană, guvernarea și-a făcut mendrele”, susține Igor Dodon. 

Șeful statului acuză dreapta de opoziție că dacă ei nu ar „făcut totul pentru a tergiversa învestirea în funcție a Preşedintelui ales al RM, cu siguranță procesul de învestire în funcție a procurorului general ar fi fost blocat”.

„O altă posibilă explicație pe care o văd eu este că opoziția pro-europeană probabil s-a temut că va fi asociată cu Preşedintele țării și că astfel va avea de pierdut din punct de vedere electoral. Dar, atunci când e vorba de scoaterea statului din captivitate, eu cred că nu trebuie să existe careva temeri, suspiciuni sau interese înguste de partid. Admit şi gândul că, probabil, opoziția pro-europeană avea în plan careva colaborări cu actuala guvernare şi nu a dorit să-și strice relațiile. Urmărind ultimele evenimente din potica moldovenească, inclusiv cele legate de sincronizarea mesajelor PDM-PDA-PAS privind boicotarea Referendumului de demitere a Primarului capitalei, ajung la concluzia că totul poate fi posibil, inclusiv ceea ce am enunțat ceva mai devreme. Să nu ne pomenim cu actuala opoziție de dreapta făcând AIE-4 cu PDM, după următoarele parlamentare. Știm deja că occidentalii le insuflă insistent această idee. Deci, în asemenea circumstanțe, numai o majoritate socialistă mai poate salva țara de continuarea dezmățului euro-unionist”, conchide Dodon.

Amintim că opoziția de dreapta a subliniat în repetate rânduri că nu va face coaliție cu PD sau PSRM la viitoare parlamentare