Codul Electoral prevede că „decizia se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea au votat majoritatea cetăţenilor care au participat la referendum. Decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decât au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puţin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum. Data adoptării hotărârii se consideră ziua desfăşurării referendumului local”.

Tradus în cifre, pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis este nevoie:

- de voturile pro-demitere a cel puțin 163570 de alegători, or tot atâția alegători au votat pentru Dorin Chirtoacă în turul II al alegerilor locale din vara anului 2015;

- acest număr de 163570 de voturi să nu fie mai puţin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum, adică cel puțin 50%.

Menționăm că pentru a fi declarat valid, la un referendum trebuie să participe cel puțin 1/3 dintre alegători - repectiv 216733 de alegători din numărul total de 650201 de alegători din municipiul Chișinău înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (conform datelor CEC).