Jurnalistul Vasile Botnaru s-a referit la un măturător pe care l-a întâlnit în apropierea hotelului Radisson Blu Leogrand, unde are loc Forumul Mass Media 2017. „Îl cheamă Oleg. Oleg este un om extraordinar harnic”, a spus Vasile Botnaru. „Și eu stăteam și mă gândeam: cine este stăpânul acestei țări? Cine este adevăratul decident? Cine este fericit cu adevărat? Cred că Oleg este mult mai fericit și adevăratul stăpân al acestei țări este Oleg. Pentru că, Andrian Candu s-ar putea la următoarele alegeri să piardă postul, să nu ajungă deputat, a continuat șeful biroului de la Chișinău al postului de Radio Europa Liberă, care, de asemenea, a pus întrebarile: cui să-i servim, cui să-i dăm dreptate?  

Drept răspuns, Andrian Candu a declarat că „presa ar trebui să servească adevărul”: „Domnule Botnaru, într-un mod remarcabil care vă caracterizează ați pus, probabil, retoric, o întrebare, pe cine ar trebui să-l servească presa: pe Oleg, Ionică, sau pe Andrian Candu?  Cred că presa, de fapt, n-ar trebui să servească pe cineva anume, dar ar trebui, în primul rând, să servească adevărul, chiar dacă noțiunea de adevăr este una relativă”, a spus oficialul.

Forumul Mass-Media 2017 este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice (APEL). Ediția din acest an îi aduce împreună pe jurnaliști, experți din domeniu și înalți oficiali cu scopul de a discuta despre problemele cu care se ocupă media și pentru a găsi posibile soluții.