„Pentru promovarea libertății de exprimare, inițiativa civică și curaj, chiar curaj, îi ofer diploma de gradul I al Parlamentului domnului Constantin Grigoriță”, a spus Andrian Candu.

La scurt timp după aceasta, jurnalistul a spus că regretă acceptarea diplomei: 

„Acum mă aflu între două tabere care se luptă pentru putere! Eu am fost luat prin surprindere, fiind receptiv la adresări am ieșit și am luat acea mențiune, dar realizând pe urmă subtextul acestei diplome regret de acei pași făcuți!”, a declarat Constantin Grigoriță.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la începutul anului după întâlnirea lui Dodon cu autoritățile de la Tiraspol, Constantin Grigoriță l-a întrebat pe președintele: cum poți să te închini în fața agresorului? De atunci, fotojurnalistului i s-a interzis să intre la evenimentele publice cu participarea lui Igor Dodon.

Forumul Mass-Media 2017 este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice (APEL). Ediția din acest an îi aduce împreună pe jurnaliști, experți din domeniu și înalți oficiali cu scopul de a discuta despre problemele cu care se ocupă media și pentru a găsi posibile soluții.