Din ce în ce mai mulți furnizori și operatori de televiziune înțeleg amploarea oportunităților și avantajelor oferite de tehnologia sateliților. Cel mai important aspect este posibilitatea de a transmite conținut de cea mai înaltă calitate către aproape orice loc de pe planetă. Semnalul transmis prin satelit nu este supus riscului de interferențe cauzate de formele de relief, indiferent de înălțime.

Fără îndoială, în Europa, cererea de conținut HD este în continuă creștere. În prezent, 135 milioane de locuințe recepționează semnal TV la calitate HD, transmis cu ajutorul sateliților ASTRA, ceea ce ne așază pe primul loc în Europa. Sateliții continuă să ocupe primul loc și în infrastructura transmisiilor de semnal pe segmentul respectiv. Numărul locuințelor care recepționează HDTV direct prin satelit a ajuns la aproape 51 de milioane, ceea ce reprezintă 38% din totalul locuințelor cu semnal HD. În această categorie, până la 78% dintre locuințe recepționează canalele transmise cu ajutorul sateliților ASTRA. Din 2014, numărul telespectatorilor care au posibilitatea de a recepționa materiale UHD/ 4K s-a triplat, ceea ce înseamnă că, în prezent, unul din 15 europeni poate viziona programe la calitate UHD și aproape jumătate dintre aceștia (46%) au antene pentru recepționarea semnalului transmis prin satelit.

Tot mai mulți furnizori și operatori TV înțeleg amploarea oportunităților și avantajelor oferite de tehnologia sateliților. Cel mai important aspect este posibilitatea de a transmite conținut de cea mai înaltă calitate către aproape orice loc de pe planetă, acesta fiind unul dintre principalele noastre avantaje. În plus, semnalul transmis prin satelit nu este supus riscului de interferențe cauzate de formele de relief sau de condițiile meteo. Prin urmare, decizia de a suplimenta ofertele cu canale transmise prin satelit este o tendință tot mai des întâlnită în rândul operatorilor. Rolul sateliților ca cea mai importantă sursă de semnal video nu va avea de suferit. Fiabilitatea semnalului transmis prin satelit arată că rolul acestora trebuie luat în considerare atât de radiodifuzori, cât și de operatori.