Reprezentantul asociației germane a producătorilor de kebab este contrariat de această ideie:

„Dacă Parlamentul European va lua această decizie, va pedepsi capital întreaga industrie a kebab-ului din Uniunea Europeană”, a declarat Kenan Koyuncu, 

O analiză științifică efectuată în 2012 a sugerat o posibilă legătură între fosfați, atunci când sunt utilizați ca aditivi alimentari, și bolile de inimă.

Normele Uniunii Europene interzic, în mod normal, utilizarea aditivilor fosfați în prepararea cărnii, în cazul în care sunt folosiți pentru protejarea aromelor și pentru reținerea apei. Totuși, există și excepții, iar legea nu specifică nimic cu privire la utilizarea lor în carnea de kebab congelată.

Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European a votat săptămâna aceasta o propunere a Comisiei Europene care ar fi permis utilizarea acidului fosforic, a fosfatului și a polifosfatului în carnea de kebab din carne de oaie, miel, carne de vită, carne de vită sau pasăre.