Medicii din cadrul spitalului privat Max Hospital le-au spus părinților că micuțul lor s-a stins din viață, la câteva ore după decesul fratelui-geamăn al acestuia, născut mort.

Părinții au spus că au observat cum unul dintre bebeluși a început să se miște într-o pungă de plastic în care medicii îi puseseră pe gemeni. 

Incidentul a stârnit indignare și a provocat o dezbatere despre calitatea sistemului privat de sănătate care este deseori costisitor.

Ministrul șef din Delhi, Arvind Kejriwal, a cerut să fie deschisă o anchetă în acest caz. Ministrul Sănătății, la rândul lui, a descris incidentul drept „un caz șocant de neglijență criminală".

Potrivit bunicului gemenilor, părinții șocați l-au dus pe micuțul într-un spital din apropiere unde au aflat că bebelușul lor era încă viu, scrie presa locală. 

Într-o declarație pentru ziariști, conducerea spitalului s-a arătat „zguduită" și „îngrijorată" de incident, adăugând că medicul implicat a fost cerut să pleacă. 

Conform Agenției de presă ANI, poliția Delhi a început să investigheze cazul și a consultat experți juridici.

Este al doilea caz în ultimele luni în care un spital privat din India a fost acuzat de neglijență. Luna trecută, o fată a murit de febră Dengue într-un alt spital. Părinții spun că au fost suprataxați pentru tratamentul fetei.