„Tot globul luptă împotriva discriminării femeilor, iar domnul Munteanu public discriminează femeile. Eu cred că faptul că d-lui îi crește barbă nu înseamnă că este mai presus decât  o persoană care nu este de același gen cu el. Să nu uite că ”barba crește, dar capul nu știe”, a declarat edilul.

 Silvia Radu a specificat că nu va tolera o asemenea atitudine față de femei în general, și față de angajatele Primăriei în particular.

„Eu nu voi permite, și nu voi tolera acest liderism și misoginism care este promovat public. Vă atenționez pe toți să aveți o atitudine corectă față de colegele dvs”

 Mai mult, Silvia Radu a venit cu anumite exemple de discriminare întâlnite pe holurile Primăriei:

 „Eu nici nu m-am mirat când am aflat cum sunt tratate femeile angajate în cadrul municipalității. Sunt situații în anumite direcții în care lucrează și bărbați și femei, că bărbații pleacă acasă, iar femeile lucrează până la 9 seara”

 

„Este alarmantă situația din Primăria Municipiului Chișinău. Eu port acest fular pe care l-am preluat de la un eveniment de lansare a Zilelor de activism împotriva violenței contra femeilor. Am auzit mai multe cazuri de discriminare asupra femeilor. Acest lucru este intolerabil, și atâta timp cât eu voi fi aici, nu voi permite discriminarea în așa hal”, a spus Silvia Radu.