„Brigada „Fulger” a fost și rămâne un exemplu pentru noi toți. Pentru tânăra generație sunteți o inspirație de a apăra Patria. ... Numărul celor ce doresc să facă parte din această unitate inedită este în creștere. Mă bucur să constat faptul că s-au făcut schimbări majore în unitate”, a spus prim-ministrul Pavel Filip, care le-a înmânat ofițerilor diplomele pentru merite.

„In spatele măștilor pe care le purtați sunt oamenii obișnuiți din țara noastră. Pentru decizia de a veni în brigada voi meritați respectul cetățenilor”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Discursul lui a fost urmat de un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți la datorie.


Ofițerii brigăzii și-au demonstrat capacitățile de luptă, arătând modul de reținere a infractorilor înarmați ce se deplasează cu autovehicule, procedee de escaladare a clădirii cu asalt, respingerea unui atac asupra coloanei, lupta cor la corp etc.

În cele din urma, prim-ministrul Pavel Filip și ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kilic, au fost invitați să dezvelească placa de inaugurare a platoului unde va fi plasată capsula timpului cu un mesaj pentru generațiile viitoare de polițiști. 

sursa foto: privesc.eu