Rosbalt citează o sursă din organele de drept rusești care a spus că Plahotniuc ar fi ucis cel puțin două persoane „cu deosebită cruzime” din motive de ură politică, ideologică, rasială și națională.

Aceeași sursă a mai declarat pentru agenția sus-menționată că aceste crime ar fi fost săvârșite în afara Federației Ruse.

Agenția de presă reamintește despre tentativa de omor a lui Gherman Gorbunțov, pe care o leagă de numele lui Plahotniuc, în timp ce procurorii moldoveni și însăși Gorbunțov spun tranșant că cel care a comandat omorul bancherului a fost Renato Usatîi. Cuvintele procurorilor sunt însă negate de Usatîi și de killerul Vitalie Proca, cel care a tras în Gorbunțov, ambii indicând spre liderul PD.

Rosbalt este o agenție de presă federală, cu sedii la Moscova și la Sankt Petersburg, dar și cu reprezentați în țările vecine. Aceasta a fost fondată în 2001 și este gestionată de Natalia Cerkesova, soția lui Victor Cerkesov, general de poliție. Cerkesov este fost deputat din partea comuniștilor ruși, a fost director al Serviciului Federal Rus de Control al Substanțelor Narcotice.