Potrivit lui Cioclea, piața este una „supraîncălzită” și există „un risc de corecție importantă”.

„Profit de ocazie să le vorbesc agenților economiși și persoanelor fizice, să fie foarte precauți când investesc în aceste active foarte speculative.

Părerea noastră e că avem multe de făcut ca leul nostru moldovenesc să fie cât mai electronic, adică să fie folosit cât mai puțin în numerar, și cât mai multe cardurile să lucreze, prin funcțiile de decontări economice. Scopul nostru, al Băncii Naționale, este ca leul nostru să devină o monedă virtuală, în sensul pozitiv al cuvântului. Dar despre crypto valute haideți să vorbim peste 2-3 ani, să vedem unde vor fi atunci cei care au investit acum”, a spus Cioclea.

În acest sens, guvernatorul cheamă la prudență. „E o inovație conceptuală. Dar în ce măsură această inovație conceptuală are valoare ca tehnologie care într-adevăr îmbunătățește transparentizarea sau soliditatea tranzacțiilor financiare”.

Demnitarul a menționat faptul că multe bănci centrale din state bogate încă nu și-au finalizat poziția față de crypto valută: „Multe bănci centrale din multe țări dezvoltate încă nu au o opinie finalizată. Noi credem că tehnologia e ceva foarte important și ne vom uita cu atenție la comportamentele valutelor”.