„Drumul de ocolire Ungheni, ne-am pus mari speranțe în el. În iunie anul trecut trebuia să fie dat în exploatare. La 1 anuarie a fost realizat doar 25%. De la 1 ianuarie la 1 august s-a realizat doar 6 %, iar de atunci până acum s-a realizat 87%. Nu este posibil ca anul acesta să pornim circulația pe acest drum din mai multe aspecte. Trebuie să punem ultimul strat de asfalt cu celuloză. Mai avem  nevoie de 30 de zile cu timp favorabil. Estimăm luna aprilie. Atunci vom fi putea deschide circulația”, a declarat Octavian Calmîc.

În aceeași ordine de idei, ministrul a specificat că nici drumarii nu recomandă deschiderea circulației pe acest traseu pe timp de iarnă:

„Din punct de vedere a securității, drumarii au recomandat în perioada de iarnă să nu deschidem circulația pentru că balustradele încă nu au fost instalate”, a spus Calmîc.

Un alt aspect care a stat în calea deschiderii trosonului spre circulație este garanția de un an pe care o oferă executorii proiectului:

„Dacă deschidem circulația, automat începe și garanția. Așa am irosi ineficient acel  an de garanție. Așteptăm să-l dăm în exploatare ca să avem siguranța calității”, a conchis ministrul Economiei și Infrastructurii.

Drumul de ocolire Ungheni are o lungime de 7,71 kilometri. Reconstruirea acestuia include construcţia terasamentului, a unui pasaj denivelat peste cale ferată, podeţe, sisteme de colectare şi evacuare a apelor.

Investiția pentru acest drum este de 10 milioane 730 mii de euro, bani oferiți de către Comisia Europeană.