sursa foto: The Australian

„Nu mă voi prezenta în fața așa-zisului procuror general”, a spus Saakashvili adresându-se mulțimii care s-a adunat în piața pe lângă Rada Supremă. „Sunt gata să-l primesc pe anchetatorul lor aici, în tabără”, a adăugat el, referindu-se la tabăra de corturi instalată de către protestatri în fața parlamentului ucrainean.

Politicianul a spus că forțele de ordine au încercat să-l rețină ieri, doar că acestea au încurcat cortul.

Pe lângă aceasta, Saakashvili a mai spus că azi la ora 18:00 va avea loc o adunare a protestatarilor pentru a discuta planurile de viitor.

În această dimineață poliția ucraineană a raportat altercații între protestatari și forțele de ordine, în urma cărora patru polițiști au fost răniți. 

Purtătorul de cuvânt al procurorului general, Larisa Sargan, a spus că Saakashvili a fost dat în căutare de către poliție națională și Serviciul de Securitate ucrainean (SBU). Politicianul este vizat de mai multe capete de acuzare, printre care o încercare de a comite o crimă, comiterea unei crime de către un grup de oameni, asistență acordată membrilor unor organizații criminale și ascunderea activității acestora.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a anunțat marți seară că fostul președinte georgian Mihail Saakașvili are la dispoziție 24 de ore pentru a se prezenta în fața anchetatorilor ucraineni și a susținut că acesta din urmă este finanțat de persoane „apropiate Kremlinului” pentru a-l înlătura de la putere pe Poroșenko.