„În cei 15 ani, Rompetrol a devenit unul dintre cele mai importante și apreciate branduri din Republica Moldova, iar gama de carburanț Efix a devenit un etalon pentru toți șoferii din regiunea Mării Negre. Le mulțumim pentru încredere și aprecieri, îi asigurăm că vom continua să ne dezvoltăm pentru a veni în întâmpinarea acestora cu noi stații, servicii și produse de calitate” declara Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Moldova. 

Cu un nivel total de circa 1,6 milioane tone de carburanți comercializați în cei 15 ani de activitate (peste 1,4 milioane în ultimii 10 ani), Rompetrol Moldova a început din 2005, odată cu deschiderea primei benzinării, crearea propriei rețele de distribuție carburanți. În perioada 2002-2004, compania s-a concentrat în extinderea activităților de whosale, de aprovizionare cu carburanți a partenerilor locali. 

Pe fondul preluării în 2007 a Grupului Rompetrol (în prezent, KMG International) de către compania națională de petrol și gaze din Kazahstan - KazMunayGas, subsidiara din Moldova a primit sprijinul necesar pentru o dezvoltare puternică, de la 7 stații în 2007, la 78 în prezent. Dintre acestea, 36 de benzinăarii sunt în regiunea capitalei Chișinău. 

Gama de carburanți Efix, introdusă pe piața locală în 2008 și produsă de rafinăria Petromidia - cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, Cardul Rompetrol lansat în 2008 și implementarea din 2016 a noului concept al stațiilor Rompetrol, au permis atingerea de către companie a unei cote de 22% din piața de retail. Aceasta este susținută și de cele 50 de magazine și 51 puncte alimentare cu GPL auto din cadrul stațiilor sale. 

Rompetrol Moldova alături de unicul său acționar - Grupului KMG International - și-a propus pe termen lung consolidarea poziției de lider pe piața produselor petroliere, continuarea dezvoltării serviciilor și produselor oferite clienților săi, dar și implementarea zonei gastro sub brandul Hei. Astfel, compania și-a propus până la finele anului să deschidă 4 noi stații și 7 magazine. 

Prin cele doua depozite de carburanți din Chișinău și Giurgiulești, subsidiara Grupului a devenit cel mai mare furnizor de produse petroliere în Moldova, cu o cotă de piață de 38%. 

Cu peste 800 de angajați și o contribuție totală de peste 82,5 milioane USD la bugetul de stat al Republicii Moldova, din 2010 și până în prezent, Rompetrol Moldova continuă să fie un pilon de stabilitate și dezvoltare a economiei locale. Compania și-a propus pentru 2017 o cifră de afaceri de circa 200 milioane USD. 

Deținută integral de Grupul KMG International, compania a fost înființată în 2002 alături de subsidiara din Bulgaria pentru a susține dezvoltarea rafinăriei Petromidia prin crearea unei rețele de distribuție carburanți în regiunea Mării Negre. În 2005, Grupul se extinde și în Georgia.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.