Tinerii din sate au așteptări mai mari față de salariul minim cu care ar fi de acord să înceapă - 5000 MDL, față de 4750 MDL în cazul tinerilor din orașe. Cu toate acestea, atât respondenții din mediul rural, cât și cei din mediul urban sunt de părere că oricum mai mult de 4000 nu li se va propune. Cu referire la salariul considerat ireal, în cazul tinerilor din orașe, limita este mai ridicată - 8000 MDL.  

Tinerii de la sud, în general, nu speră că vor putea primi mai mult decât 3500 MDL pe lună.

În timp ce fetele ar accepta un loc de muncă cu 4500 MDL, băieții, totuși, ar prefera să primească un salariu de minimum 5000 MDL.

Tinerii care abia învață sunt mai modești față de cerințele salariale și au așteptări mai mici față de oferta angajatorului, în timp ce acei care deja au început să lucreze, în general, au numit cifre mai mari, răspunzând la toate cele trei întrebări despre salariu. Se pare că tinerii care abia își fac studiile la școlile profesionale, precum și acei care învață la licee, au cele mai mici așteptări față de salarii. Absolvenții facultăților nu ar accepta salarii mai mici decât 5000 MDL.

Rezultatele cercetării sunt reprezentative la nivel național în rândul populației de 18-25 de ani, cu o marjă de eroare de +/- 4.8%, la un nivel de încredere de 95%. Studiul a fost realizat pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial pe 409 respondenți.