„Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”, a scris pe Facebook Igor Dodon.

Șeful statului a mai scris că proiectul „este o rugăminte din afară, care se înscrie în tabloul general, global, orientat împotriva Rusiei”.

„În primul rând, nu voi semna (nu voi promulga) în nici un caz, acest proiect de lege. În al doilea rînd, orice încercări de a „pune beţe în roate” cooperării şi dialogului stabilit la nivel de şefi de state între Federația Rusă şi Republica Moldova, comise de Partidul Democrat şi sateliţii săi în decursul acestui an, în final s-au dovedit a fi un eşec total. În al treilea rînd, aprecierea acţiunilor regimului actual, inclusiv a acestor iniţiative, va fi făcută nu de către înalții demnitari de la Bruxelles, Washington, ci de către cetăţenii Moldovei, la alegerile următoare, cînd acest regim va deveni istorie”, a conchis președintele.

Citiți mai multe despre această lege aici.