După cum a menţionat Usatîi, „Plahotniuc intenţionează să fure ultima cea mai puternică bancă în ţară. Poate că el nu atît banca vrea să o prădeze, cît banii care sînt în această bancă. Deocamdată el se isprăveşte cu succes în această privinţă. Este vorba despre Agroindbank”.

Preşedintele „Partidului Nostru” a subliniat că Plahotniuc şantajează conducerea băncii cu dosare penale. Potrivit lui, tranzacţia privind procurarea clădirii hotelului Codru a fost încheiată sub presiune, „conducerea Agroindbank a fost obligată să cumpere Codru de la Plahotniuc”.

Usatîi asigură că imobilul a fost procurat la un preţ mai mare de cel de piaţă, „11 milioane de euro este cifra oficială, încă 3 milioane - bani cash. Deşi, la ziua de astăzi, clădirea costă cel mult 8 milioane de euro”.

„Ei vor să transmită statului o parte din acţiuni. La televizor vor spune despre cum Plahotniuc luptă cu Platon, acţiunile căruia, de facto i-au aparţinut lui Platon vor trece la stat”, a adăugat preşedintele „Partidului Nostru”, subliniind că prin urmare, pachetul de acţiuni va trece către companiile controlate de Serghei Iaralov.

„Banca a planificat deja să cheltuie 50 de milioane pentru Codru. Cel mai important este că Plahotniuc se va dovedi acţionar în acelaşi Codru, doar că prin companiile lui Iaralov”, a adăugat el.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.