Misiunea Kroll va veni la Chișinău la mijlocul lunii ianurie, a declarat Andrian Candu pentru postul public de televiziune Moldova 1. 

„Vom avea o discuție suplimentară cu ei, pentru a definitiva strategia de recuperare a bunurilor fraudate aflate peste hotare. Vom face o solicitare procurorului general ca să fie nominalizat un procuror special”, a spus Candu. Potrivit oficialului, acest procuror special va colabora cu Agenția de recuperare a bunurilor infracționale, dar și cu compania Kroll și alte agenții, inclusiv FBI-ul american.

„Statele Unite trebuie să se implice deoarece frauda a fost în baza dolarului. Când instrumentul financiar este dolarul, SUA au dreptul și obligația să se angajeze în investigație”, a explicat Candu.

În ceea ce ține de datele conținute în raportul Kroll 2, președintele Parlamentului a spus că „ar fi bine să știm și mai mult, dar îi lăsăm pe investigatori să lucreze în așa fel încât să recuperăm cât mai repede și cât mai mult”.

„Ne propunem să recuperăm în câțiva ani absolut tot și toți cei care au participat la frauda să fie trași la răspundere”, a conchis Andrian Candu.