Potrivit liderului „Partidului Nostru”, declarațiile activistului precum că familia sa nu a fost susținută de partid, nu corespund realității. Usatîi a menționat că în decursul anului, acesta transmitea lunar familiei activistului câte două mii de dolari, precum și îi achita serviciile avocaților.

„Am calculat o sută de dolari pentru hrană timp de o săptămână - plus o mie familiei - 1,5 mii de dolari. Felix a spus că e puțin, trebuie 2.000. Iată că în decurs de un an, transmiteam câte două mii de dolari lunar. Plus, serviciile avocatului. Spuneți-mi, aceasta înseamnă lăsat în voia sorții?”, a declarat el, subliniind că în rezultat, suma oferită a ajuns la circa 24 de mii de dolari.

Mai mult ca atât, potrivit liderului „Partidului Nostru”, el a depus efort pentru ca Grincu „să stea în una dintre cele mai bune celule din închisoare Cu hrană, cu telefoane. Vorbeam cu tine, îmi spuneai că tu pregătești hrana și toți sunt mulțumiți”.

Usatîi a amintit că dosarele penale în privința lui Grincu existau încă până la accederea acestuia în partid. Totuși, acesta a subliniat că scrisoarea lui Grincu, precum și interviul oferit uneia dintre resursele media controlate de Vlad Plahotniuc este un element al târgului pentru eliberarea fostului activist pentru o decizie a Curții de Apel.

„Dar Plahotniuc a inventat o modalitate și mai bună, pentru a organiza dezbinarea în partid. Plahotniuc a decis să-i dea comandă lui Dodon ca acesta să-l amnistieze pe Grincu”, a adăugat Usatîi, subliniind că „Felix a decis să participe în fabricarea unor noi dosare penale pentru interdicția partidului”.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.