„Igor Șeremet nu pleacă nicăieri, el și-a luat concediu pentru o lună. Dacă el semna cererea, mâine, la ședința Consiliului Municipal Bălți, urma să fie aprobată demisia lui și atunci Consiliul ar fi avut dreptul de a numi o altă persoană. E posibil că el încă se va întoarce. El a fost nevoit să spună că vrea să demisioneze, doar că peste o lună, în cazul în care nu se va răzgîndi. Igor, dacă ai decis să pleci, atunci fă-o cu capul sus”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook.

El a mai adăugat că toată responsabilitatea ar fi căzut pe umerii lui Igor Șeremet în lipsa lui, adjunctul său devenind astfel „ținta nr.1 la primăria Bălți”.

„Înlăturându-l pe Șeremet ei (n.r. - democrații) cred că li se deschide un drum liber pentru alegeri anticipate. Ei s-au dezis apoi de idea asta. Voi știți bine că e ușor să „desenezi” un dosar penal pe numele celor care lucrează cu actele. Ei au început să-i povestească lui Șeremet despre dosare penale, despre așa-zise decizii ilegale pe care le-ar fi luat. Lor nu le-a plăcut ideea mea cu referendumul, pentru că au înțeles că vor pierde la plebiscit. De asta au încercat să-l strângă la perete pe Șeremet. Da, noi avem o relație complicată acum, el a spus că eu aș avea pretenții la el. Din contra, sunt mulțumit de munca lui. Ceea ce nu-mi place e că el a „flirtat” cu administrația centrală. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu a fost surpriză, despre asta se vorbea la Bălți, printre democrați. Eu înțeleg ce vor să arate ei: că pleacă lumea, că se duc conducătorii de întreprinderi, șefi de direcții, că lumea fuge de la Usatîi”, a mai adăugat liderul PN.

Amintim că Șeremet a spus că demisionează din cauza că Usatîi ar fi fost nemulțumit de faptul că el a apelat la Guvern pentru a rezolva criza gunoiului de la Bălți.