„Câtă obrăznicie din partea celor care au interzis locuitorilor satului Puhoi să circule cu curse ocazionale cu autocarele procurate din banii comunității. Am aflat despre faptul că a fost întocmit un proces verbal, amenda este foarte mare. Totodată  au fost ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare. Timp de șase luni nu va fi posibil să circule autocarul, nici sa deplasăm elevii la centrul de bacalaureat”, a scris Petru Frunze.

Primarul de Puhoi este convins că la baza acestei situații ar fi mai multe interese financiare de grup. Mai mult, edilul este de părere că în acest caz a fost încălcată legea.

„Noi am achitat peste 600 000 lei pentru autocare, aproape 1000 locuitori au contribuit financiar, taxa era 10 lei, venitul era în bugetul local. Acum oamenii sunt obligați să achite 15 lei celor care au închis ruta. Nu îți poti imagina că trăim în această țară unde grupurile de interese își bat joc de 5700 de cetățeni care contribuie prin muncă la dezvoltarea economică a țării”, a adăugat Petru Frunze.

Primarul i-a îndemnat pe localnici să iasă la proteste:

„Dragi puhoieni nu cedați și nu vă lăsați călcați în picioare. Ieșiți și protestați. Dacă nu vă mobilizați acum nu mai așteptați ruta la Puhoi. Taxele vor fi majorate până la 18 lei”, a declarat Frunze.

Solicitată de Agora, Agenția Națională Transport Auto nu a comentat deocamdată situația creată la Puhoi.