„Au pornit pe 22 decembrie din Germania și au ajuns pe 25 în Moldova! Rutiera cu 9 locuri a luat 14 pasageri și asta nu e totul. În Cehia voia să mai încarce patru pasageri! Mă întreb ce face poliția? Cum se trece vama în astfel de cazuri? Cât trebuie să fii de lacom încât să riști viața pasagerilor?! Aceste persoane au rezervat locurile cu două săptămâni înainte de plecare”, a mai subliniat sursa.

Faptul că mulți pasageri sunt transportați în astfel de condiții îl confirmă și alte persoane. 

„Și eu m-am pornit pe 18 la ora 15 și am ajuns acasă pe 20 la ora 9 dimineața. Ruta cu 9 locuri au luat 11 persoane. Aproape de Albița nu stiu ce a fost exact, dar mai nu am murit. Cei de pe „lejancă” au căzut peste noi, toți dormeam. La Vama Albita a venit alt bus s-a schimbat și șoferul și am rămas 9 persoane. Pasagerii s-au plâns că mai nu am murit, dar ei nici habar nu aveau. Înapoi vin la avion. Și pe viitor cred că numai avionul va fi scăparea”, a menționat o altă persoană.

În alte situații pasagerii sunt transportați printre colete. Iată un exemplu.

 

Secretarul de Stat la Sergiu Bucătaru spune că cei mai mulți dintre acești transportatori activează ilict. 

„Deseori mă intreb de ce oamenii apelează la transportatorii iliciți? Or, serviciile acestora în majoritatea cazurilor sunt de proastă calitate, iar gradul de siguranță este unul foarte scăzut, totodată prețurile încasate de către transportatorii iliciți deseori sunt exagerate! În acest context, vreau să accentuez pentru toți cei care vor să beneficieze de servicii de transport că, în Republica Moldova avem curse rutiere internaționale regulate în foarte multe destinații europene, efectuate de operatori de transport profesioniști, cu autocare corespunzătoare, care oferă un înalt grad de confort și siguranță pe toată durata călătoriei. Vă îndemn să cugetați bine înainte de a alege cu ce transportator să porniți la drum. Vă îndemn să accesați doar serviciile operatorilor de transport autorizați”, a scris Bucătaru.