Drama lui Drasius Kedys a început în 2008. Pe atunc  fetiţa lui avea patru ani, iar bărbatul divorţase de mama copilei. Totul a început cu rugămintea micuţei de a nu o mai duce în vizită la mama ei.

În scurt timp, Drasius a înţeles că micuța era molestată, cu voia fostei sale soţii. Ulterior bărbatul a aflat că fosta lui nevastă şi  sora acesteia își furnizau unor pedofili din lumea bună propriii copii. Printre pedofili s-ar fi aflat şi un judecător. Timp de un an, tatăl a încercat să-şi facă dreptate.

A depus zeci de plângeri la Poliţie, a trimis sute de petiţii, inclusiv la Parlamentul European. A postat pe internet o mulţime de mesaje, şi-a spus povestea şi a căpătat simpatia oamenilor de pretutindeni. Drept probe, Drasius a adus mărturiile zguduitoare ale micuţei. 

Chiar și așa, plângerile lui nu au fost luate în seamă. Abia după ce a împuşcat doi oameni, Drasius a atras atenţia autorităţilor. Deși în prezentat este  căutat acum prin Interpol, bărbatul  a devenit erou. I-au fost dedicate cântece, oamenii i-au scandat în stradă numele, iar pe internet i-au fost transmise mesaje înduioşătoare. 

După un an în care a încercat să găsească măcar un poliţist care să-l ia în seamă, Drasius Kedys a pornit vânătoarea. Iniţial, s-a spus că ar fi ucis un magistrat şi un politician. În realitate, potrivit jurnalistului lituanian Linas Kmieliauskas, victimele tatălui disperat sunt judecătorul Jonas Furmanaviczius şi fosta cumnată a lui Drasius, Violeta.

Pe judecător l-a împuşcat, pe 5 octombrie, foarte aproape de casa acestuia. I-a tras trei gloanţe în organele genitale şi unul în cap. În aceeaşi zi, a executat-o şi pe cumnata sa, la periferia oraşului în care locuia.