Potrivit criticilor, „Balamucul vesel” este o parabolă politică, plină de semne, care denunță încercările de a influența gândierea persoanelor.

„Noi suntem manipulați de-a lungul anilor, de-a lungul istoriei, de fiecare dată ni s-au spălat creierii, apoi am avut de suferit. De fiecare dată încercăm să tragem învățăminte și niciodată nu învățăm”, a spus regizorul spectacolului, director general al Teatrului Mihai Eminescu, Petru Hadârcă.


„Balamucul vesel” este și comedie, și tradegie, susține actrița Silvia Lucă: „E multă mișcare, dans, e o lucrare foarte dinamică cu foarte multă informație. E realitatea noastră, e și o farsă prin care am trecut cu toții”.

Spectacolul este descris pe pagina oficială a teatrului în felul următor: „Valori eterne, precepte și noțiuni sacre metamorfozează, ca în arena circului diamantele din cutia iluzionistului, în  minciuni, amăgiri, deșertăciuni. Mizând pe arhetipuri proiectate in contemporan, piesa se axează pe refuzul oamenilor de a mai crede în basme și de a se lăsa păcăliți  - a câta oară?!- de potentații vremii”.

Premiera spectacolului „Balamucul vesel” deschide suita evenimentelor consacrate Centenarului Unirii şi se va juca în prima lună a lui 2018 pe scenele Teatrelor Naţionale de la Chişinău, Iaşi şi Bucureşti.

Biletele pot fi cumpărate aici .

Mai multe informații găsiți pe pagina oficială a Teatrului Național „Mihai Eminescu”