Plahotniuc este în isterie

Liderul „Partidului Nostru” a vorbit într-o apariţie live pe reţelele de socializare despre starea de spirit a oligarhului Plahotniuc care este acum în isterie:
„Plahotniuc este în isterie. Există urmărirea penală în România, un dosar penal din partea organelor ocrotirii de drept din Rusia, există dosare penale în alte ţări europene - este situaţia de la Londra, care îl sperie mult pe Plahotniuc! În instanţa londoneză el trebuie să se prezinte cu avocaţi scumpi, dar oricum nu poate merge într-o instanţă în care nu este Saşa Tănase, ministru al Justiţiei, unde nu e procurorul Harunjen, nu sînt anchetatori de buzunar, care îl protejează azi la Chişinău. Organele de drept britanice au destule instrumente pentru ca adevărul să triumfe. El înţelege că astăzi englezii, românii, ruşii, italienii, austriecii… îşi pot uni eforturile”.

Despre partidele de buzunar

Oligarhul Plahotniuc a încercat să captureze pe căi banditeşti al doilea cel mai mare oraş al Moldovei - Bălţi, şi vrea să curăţe întreg spectrul de stînga în politica moldovenească:
„El încearcă isteric să curăţe eşichierul de stînga, pentru a nu avea unde pleca voturile de la Dodon, care astăzi nu doar că este proiectul lui Plahotniuc - Dodon astăzi este politicianul care îi aparţine în totalitate. Plahotniuc poate semna o procură pe numele lui: îl poate da ruşilor pentru un an, îl poate da pentru un an americanilor. Cui va dori, aceluia şi i-l va oferi”.

Bălţiul - un oraş liber

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a mulţumit fracţiunii „Partidului Nostru” din Consiliul Municipal Bălţi, care a ieşit pe linia de front în linia de luptă cu regimul criminal. „Mulţi dintre ei şi-au lăsat familiile, părinţii, cineva şi-a lăsat chiar copiii, pentru a trezi toată ţara, a arăta că nu trebuie să-ţi fie frică de aceşti nemernici. Astăzi băieţii au ieşit la protest pentru a trezi şi partenerii externi, care protejează acest regim banditesc”. În loc să susţine eliberarea ţării de mafie, puterea absolută a oligarhilor, să reinstaureze instituţiile democratice, nu toţi, dar mulţi parteneri externi „ies şi spun: păi da, dar sînt ai noştri”.
„Astăzi în jurul Bălţiului se poate uni întreaga ţară”, a continuat Renato Usatîi. „Bălţiul este un oraş liber. Da, aici sînt filiale ale regimului lui Plahotniuc, în persoana unor procurori, unor judecători, unor poliţişti. Dar printre ei sînt băieţi buni. Dar pentru asemenea procurori şi poliţişti corupţi ca Mahu, locuri în Bălţi ar putea să nu mai rămînă.

Regimul continuă presiunile

Printre consilierii care au declarat greva foamei sînt oameni diferiţi. De diferită vîrstă, femei şi bărbaţi, care activează în diverse domenii. Toţi aceşti oameni demni „au devenit un exemplu pentru întreaga ţară” - spune liderul „Partidului Nostru”:
„Unul dintre reprezentanţii CALM (Congresul Autorităţilor Locale din Moldova) a spus astăzi că ulterior ei vor arăta cum Plahotniuc i-a ajutat lui Dodon, dar acum nu poate pentru că familia… Dar noi nu le avem? La fel, avem copii, părinţi. La Bălţi au fost şi continuă presiunile, percheziţii au fost şi astăzi, vor fi şi mîine la cineva dintre consilieri. Dar eu previn - consilierii noştri nu au bani falşi, droguri, arme şi alte prostii”, a prevenit Renato Usatîi.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.