„Bunăoară, Maia Sandu mă acuză că mint, atunci când afirm că a refuzat să fie desemnată pentru funcția de prim-ministru.

Nu-mi stă în fire să spun minciuni sau să fac declarații fără temei. Mai jos, puteți vedea încă o dată afirmațiile mele privind refuzul dumneaei de a accepta funcția de prim-ministru”, spune președintele grupului PPEM din Parlament.

Maia Sandu: Îmi pare rău să o spun, dar Ghilețchi minte

„Acum îmi dau seama că nu doar a refuzat să fie desemnată, dar a fugit și de responsabilități, pentru că un adevărat om de stat folosește orice oportunitate ca să contribuie la edificarea statului de drept și bunăstarea cetățenilor, își răsuflecă mânecile și face ordine, nu pune condiții ca să fie purtată pe cal alb și să-i fie așternut covor roșu.

Parcă spunea că vrea să facă altfel de politică. Sper să nu-și croiască în aceeași manieră și programul electoral, pentru ca cetățenii să cunoască ce va face după alegerile parlamentare: va ști doar să pună condiții sau se va angaja responsabil în dezvoltarea Republicii Moldova?”, mai spune vicepreședintele Parlamentului.