„Acum e campanie electorală, cum să vină? Să vină în campanie electorală să facă agitație electorală? Eu consider că anul 2019 ar fi un an bun pentru venirea președintelui Federației Ruse în Republica Moldova. În an electoral să vină aici și să spună cineva că face campanie pentru un partid. Opinia mea este că e binevenit în orice moment să vină”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Șeful statului spune că în acest an Putin nici nu ar reuși să vină, ținând cont de agendă. În schimb, în acest an la Chișinău ar putea veni ministrul rus al Afacerilor Externe.

„La ei se termină alegerile în martie, inaugurarea președintelui e în mai, apoi au campionatul lumii la fotbal, iar în septembrie la noi începe campania pentru alegerile parlamentare, de aceea nu reușim. Noi am lansat o inițiativă de organizare a unei conferințe internaționale pe subiectul neutralității Republicii Moldova la Chișinău. Noi depunem eforturi de a-l avea în calitate de oaspete și speaker pe Serghei Lavrov”, a mai punctat Dodon.