„Prin ordinul ministrului Economiei și Infrastructurii au fost efectuate un șir de modificări la orarul curselor care leagă localitatea Puhoi de municipiul Chișinău, astfel fiind instituite 12 curse auto regulate pe tronsonul Puhoi-Chișinău-Puhoi. Alte 38 de curse regulate tranzitează satul Puhoi și, de asemenea, reprezintă o opțiune de deplasare pentru locuitorii satului”, se arată în comunicat.

Potrivit aceluiași document, în orele de vârf  vor fi  puse în circulație vehicule cu capacitatea de îmbarcare de minim 30 de locuri.

„Referitor la solicitarea primarului localității Puhoi, Petru Frunze, de a implica cele două autocare achiziționate de administrația publică locală, trebuie de menționat că atribuirea rutelor și curselor deschise către operatorii de transport poate avea loc doar în baza unui concurs public, desfășurat în conformitate cu cadrul legal”, susține Ministerul Economiei.

Pe de altă parte, Petru Frunze, primarul de Puhoi, se arată nemulțumit de decizia Ministerului Economiei.  El spune că sătenii au cerut  să fie puse în circulație autobuzele cumpărate din banii lor, iar banii câștigați din vânzarea biletelor să ajungă în bugetul localității. 

Pe 24 ianuarie, un reprezentant al Ministerului Economiei va avea o altă întâlnire cu localnicii de la Puhoi.