„Organizația Lumteh este o organizație de deservire. Aceasta nu are experiență reală în aplicarea tehnologiilor moderne de iluminare, un fapt confirmat și de lucrările la trecerile de pietoni, și de alte lucrări”, a spus consilierul socialist, Anton Leadschii, în cadrul unei mese rotunde cu tema „Modernizarea sistemului de iluminare în municipiul Chișinău".

Contact de AGORA, purtătorul de cuvânt al Primăriei a spus că scopul acestei mese rotunde nu a fost cel de a face declarații, ci de a propune soluții privind problemele ce țin de iluminatul public.

„Lumteh este unica întreprindere din Chișinău cu experiență în domeniul iluminatului public”, a spus Vadim Brânzaniuc. Potrivit lui, îmbunătățirea sistemului de iluminare este una dintre prioritățile Executivului municipal.

Totodată, consilierii socialiști au venit cu soluția lor pentru modernizarea iluminatului: instalarea panourilor LED în schimbul celor existente. Aceștia susțin că trecerea la tehnologia LED ar permite economisire a 30% din cheltuieli.