„Cu ce ocazie lucrătorii aparatului CEC se află în sală? Pentru a ocupa mai multe locuri? Noi ce, ne aflăm sub un pericol ceva? E stare de asediu, e stare de război, cui vrem să punem piedici? Cu ce o ocazie un detașament destul de impunător de polițiști secundează activitatea Comisiei Electorocale Centrale? Care până acum nu au fost niciodată la noi”,  întrebat Vladimir Șarban.

„Ședințele au loc de obicei marți, azi e luni. Dvs ați trecut peste dorința a doii membri CEC, care au propus data de 6 martie.

Noi examinăm în stare de asediu, de război? Ăștia îs dușmanii poporului (n r.- membrii grupului de inițiativă, prezenți în sală), ca ei să fie flancați din toate părțile? Ce caută aici în sală membrii aparatului CEC? Ei ce, nu au suficient de lucru? Ce se întâmplă?”, a întrebat-o Șarban pe Alina Russu.

Președintele CEC a replicat că în acest caz se repectă legea, întrucât pe data de 11 martie a expirat termenul de examinare a cererii de înregistrare a grupului de inițiativă, care a fost într-o zi de weekend, de aceea potrivit regulamentului ședința a fost convocată în prima zi de lucru de după data de 11.

„Expiră termenul de examinare a cererii de înregistrare a grupului. Din acest consierent nu văd aici nicio încălcare a normelor legale”, a spus Russu, menționând că, cu referire la prezența polițiștilor lângă clădirea CEC, credea că aceasta a fost solicitarea membrilor grupului de inițiativă.

„Nu este o noutate, când sunt subiecte mai importante, participă funcționarii CEC-ului la ședință. Nu văd o interdicție”, a mai spus Russu.

„Nu am spus că este o interdeciție, doar că acești colegi ai noștri au posibilitatea să asculte din birourile lor, așa cum au făcut-o din iunie 2016, de când mă aflu în această clădire. Astăzi nu știu de ce ei ocupă locurile aici. Cu ce ocazie noi aici ne impunem nu știu la ce? De ce nu nu am examinat în data de 6 martie? A fost solicitatre în scris a 2 membri ai Comisiei. De ce întărâtăm opinia publică și afectăm imaginea publică a CEC?”, a intervenit Vladimir Șarban.

foto: Ilian Cașu via Facebook

Video: privesc.eu