„Nu putea să vină o firmă privată din Estonia, care avea buget mai mare decât bugetul R. Moldova, pentru că nu erau cetățeni ai Republicii Moldova”, a adăugat Șalaru, precizând că a schimbat cinci directori la Calea Ferată, „dar în calitate de ministru nu puteam să-i dau afară pe angajații de la Calea Ferată”.
„Sunt angajați pe care nu poți să-i dai afară așa de ușor. Sunt foarte mulți, cu salarii foarte mari, cheltuieli foarte mari, care se trec la pierderi. Se fură motorină. Am instalat pe locomotive servere diferite, ca să nu fure, și erau cazuri că au trecut în hârtii o cantitate, dar în calculator arăta altceva, dar ei nu știam că noi am instalat servere. Pe hoții s-a ținut Calea Ferată”, a mai spus Șalaru.
„La Calea Ferată sunt suficienți 1-2000 de persoane. 10.000 trebuie dați afară. Dar vă dați seama că acești oameni trebuie angajați în altă parte. Acești oameni sunt victime, dar asta a fost politica lui Voronin”, a declarat fostul ministru.
Totodată, acesta spune că Guvernul Filat a fost împotrivă ca un investitor străin să investească 36 de milioane de euro la CFM.

Vezi declarațiile de la minutul 24:41: