Arena Chișinău, numită drept o „bombonică” de către jurnaliști, ar urma să coste între 30 și 50 de milioane de euro. Astfel de cheltuieli pot fi comparate doar cu costurile suportate de către creatorii arenei din orașul Szczecin, Polonia, estimate la circa 45 de milioane de euro.  

Prin comparație, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, care are peste 7 000 de scaune și un parking subteran, a costat 16,5 milioane de euro.

Conform datelor prezentate de Andrian Candu, Arena Chișinău ar urma să fie dată în exploatare peste un an.

Dintre cele cinci proiecte asemănătoare analizate, doar opera georgienilor a devenit realitate într-un timp mai scurt, Tbilisi Olympic Palace fiind construit în doar șase luni. În schimb, creatorii Sălii din Cluj și colegii lor care au muncit la crearea arenei din Plovdiv, Bulgaria, s-au confruntat cu probleme de natură legală și financiară care au dus la tergiversarea lucrărilor. Cei din urmă au fost nevoiți să aștepte șapte ani până la ziua în care arena Kolodruma și-a deschis porțile.

Amintim că, astăzi, un grup de deputați au înregistrat în Parlament un proiect de modificare a destinației terenului unde ar urma să fie ridicată sala polivalentă.

Arena ar urma să aibă o suprafaţă totală de 10 hectare și ar urma să fie construită în comuna Stăuceni, sectorul Râşcani al Capitalei.

Citiți de asemenea: Conceptul Chișinău Arena al PDM, tăiat din prezentarea unei arene similare din Franța, prezentată în 2014