Două zile după întrevederea avută de reprezentanții companiei cu prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl, confirmă într-un interviu pentru mold-street.com că lucrările de construcție nu au început încă.

„Suntem tot mai aproape de momentul în care vom începe construcția primelor filiale în Chișinău”, declara Marco Hößl.

Că au început sau nu construcțiile, ceea ce ar dori să afle chișinăuienii în aceste momente este, probabil, unde vor apărea primele magazine Kaufland, ținând cont că în toamna anului trecut compania a anunțat că va deschide în țara noastră 15 magazine.

Solicitat de AGORA, arhitectul-șef al Capitalei, Sergiu Borozan, a declarat că în prezent Kaufland are autorizații pentru construcția a două magazine în Capitală - unul la Botanica și altul la Ciocana.

Kaufland Botanica - strada Decebal 99, în spatele magazinului Elat

Kaufland Ciocana - bd Mircea cel Bătrân

Potrivit principiului de dezvoltare a companiei, atunci când decide să-și extindă rețeaua Kaufland cumpără terenul unde urmează să-și construiască magazinele.

„Lucrăm intens pentru viitorii noștri clienți din Republica Moldova, însă potrivit principiului de dezvoltare a companiei pe orice piață, inclusiv în Republica Moldova, Kaufland achiziționează teren pentru construirea magazinelor sale doar în condițiile în care dezvoltatorii imobiliari pregătesc terenul conform prevederilor legislației în vigoare, confirmat de autorizațiile corespunzătoare”, se menționa într-un răspuns oferit anterior de Kaufland pentru AGORA.

De menționat că primele informații despre intrarea pe piața din Republica Moldova a uneia din cele mai mari companii de retail din Europa s-au făcut auzite încă de prin 2015, urmând ca primele magazine să fie deschise în 2018. În cadrul întrevederii avute săptămâna trecută cu premierul Filip, Kaufland a anunțat că intenționează să investească peste 100 de milioane de euro în primii trei ani de activitate în Republica Moldova și să creeze cel puțin 1000 de locuri de muncă în următorii 5 ani.

„Kaufland” este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, face parte din concernul german Schwarz-Gruppe și are peste 1 250 de magazine în mai multe țări.