„Când guvernarea părăsește sala se numește deja obstrucționare, ei au obligația să asigure funcționarea și cvorumul”, a declarat Bătrîncea.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, faptul că deputații PD și PPEM au părăsit sala Parlamentului în timp ce ministrul Svetlana Cebotari era deja la tribună pentru a raporta, este o dovadă că majoritatea parlamentară nu are argumente.

„Ei se tem de o discuție sinceră și deschisă, nu au argumente, și nu pot răspunde la întrebările noastre. Avem cifre și probleme concrete, închiderea spitalelor. Nu sunt bani pentru achiziții și medicamente elementare în spitale. Sunt scheme, sunt mai bune probleme. Oare asta nu este de interes public și nu trebuie discutat în Parlament? E trebuie să părăsească nu doar sala Parlamentului, ci și politica. Ei nu au ce spune cetățenilor. Chemăm cetățenii să dea o apreiere categorică în campania electorală”, a declarat Vlad Bătrîncea.

Pentru că deputații PD și PPEM au părăsit sala plenului, nu a existat cvorum pentru a fi discutată moțiunea simplă. Astfel, ședința Parlamentului de astăzi a luat sfârșit.