Purcari, fiind una dintre companiile ce susțin inovația tehnologică a perfecționat și implementat ideea și astăzi prezintă prima crypto-valută descentralizată, se menționează într-un comunicat al companiei. Un WineCoin este echivalentul unei sticle de Negru de Purcari, Ediție Limitată, care se păstrează la Château Purcari.

Wine Coin de la Purcari vine la pachet cu o serie de servicii complementare. Posesorii acestui Token, în urma ICO (Initial Cork Offering), pot procura vinuri sau accesorii de pe platforma noastră sau a partenerilor noștri, sau chiar să schimbe WineCoin pe Bitcoin sau Ethereum.

„Suntem întotdeauna primii. Lansarea WineCoin reconfirmă acest lucru, după ce am fost prima companie vinicolă listată la Bursa de Valori din București, compania nr. 1 în segmentul premium în România, cea mai medaliată vinărie din Europa de Est la Decander 2015-2016, dar si primii care am lansat serviciul Purcari WineDrone si Purcari Digital Label. WineCoin este o noutate pentru întreaga lume vinicolă și financiară oferind un produs crypto-vinicol cu adevarat revolutionar”, a declarat Directorul de Marketing Purcari, Sorin Bălănel.

Mai multe detalii: www.winecoin.global

Despre Purcari Wineries Limited

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie de patru vinării, ȋn Moldova şi România: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura şi Vinăria Bardar, totalizând circa 1.060 hectare de viţă de vie ȋn gestiune. Grupul este liderul segmentului premium ȋn Romania, cu o cotă de piață de 26% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu o reţea de exporturi care acoperă peste 30 de ţări. Fondată ȋn 1827, Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală şi de Vest la Decanter Londra ȋn 2015-2016 și printre cele mai bine clasate în Vivino, o dovadă a devotamentului Purcari de a încânta consumatorii cu vinuri excelente la un preț bun.

P.