Suntem mândri ca la împlinirea celor 25 de ani de activitate să fim în continuare driver-ul vieţii digitale din ţară. Suntem numărul 1 în Internet fix şi Televiziune digitală, în Internet mobil şi în telefonie fixă. Competenţele acumulate ne permit să fim în tendinţe mereu cu dezvoltarea tehnologică mondială şi chiar mai mult, să aducem de fiecare dată inovaţii la noi în ţară. Punem accent cu desăvârşire pe îmbunătățirea permanentă a experienţei abonaţilor în utilizarea serviciilor şi vom continua să investim în dezvoltare de noi servicii inovative şi lansare de cele mai generoase oferte, a declarat Dan Mitriuc, Directorul General Moldtelecom.

25 de ani de competenţe au adus posibilităţile infinite ale serviciilor de telecomunicaţii în mâna a 1 924 376 de abonaţi. Astăzi, peste 90% din populaţia Republicii Moldova are acces la Internet de viteză maximă de până la 1 Gpbs, poziţionându-ne în topul țărilor la nivel mondial.

Moldtelecom a adus bucuria comunicării în fiecare casă cu serviciile de telefonie fixă, începând cu 1993, anul în care a fost lansată compania. De atunci a fost creată şi cea mai mare familie, care acum este de circa 3000 de angajaţi, devenind unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul statului, cu defalcări anuale în formă de taxe şi impozite pe dividende de circa 350 000 000 lei anual.

A fost dezvoltată apoi piaţa serviciilor de telecomunicaţii din Moldova prin lansarea primului serviciu de Internet fix iniţial prin tehnologia dial up, apoi prin tehnologia ADSL şi prin fibră optică. S-a remarcat o evoluţie spectaculoasă a Internetului încă din primii ani de la lansare şi s-au continuat investiţiile în infrastructură ca astăzi reţeaua de fibră optică Moldtelecom să fie de 10 ori mai rapidă decât oricare alta din ţară. În 2017 Moldtelecom este lider pe piaţa serviciilor de Internet fix cu o cotă de piaţă de 65% după numărul de abonaţi şi de 61% după cifra de afaceri.

S-a continuat cu extinderea posibilităţilor de comunicare şi au fost lansate în 2007 serviciile de telefonie mobilă Unite oferite iniţial pe baza tehnologiei CDMA2000. Lucrurile au evoluat, au fost făcute investiţii ca astăzi oricine să poată comunica din orice colţ al ţării în reţea 3G cu acoperire naţională şi reţea 4G cu acoperire în cele mai mari oraşe din ţară, ce oferă acces la Internet mobil, la viteză maximă de până la 175 Mbps.

Pentru că avem nevoie mereu de comunicare, de a fi la curent cu tot ce este nou, pentru că abonaţii Unite sunt utilizatori avansaţi care are nevoie de mult trafic de date, au fost lansate cu consecvenţă cele mai atractive oferte. Ca rezultat, 2.105.938 GB este traficul mediu lunar consumat de abonaţii Unite şi 16 GB este traficul mediu consumat de un singur abonat.  De aceea, astăzi, Unite este operatorul numărul 1 în Internet mobil, abonaţii căruia generează 54% din totalul traficului de date din ţară. În plus, în ultimii 2 ani consecutiv, Unite înregistrează şi cel mai mare tempo de creştere pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă. Conform datelor ANRCETI, în 2017 baza de abonaţi Unite a avut cea mai însemnată majorare, de 7%. Mai mult decât atât, o creştere spectaculoasă, de 9,6% a fost înregistrată de Unite şi la capitolul vânzări, fiind de altfel şi unicul operator pe piaţă care s-a bucurat în ultimul an de majorare a vânzărilor.

Portofoliul serviciilor oferite a fost completat în anul 2010 cu lansarea primului serviciu de televiziune digitală interactivă IPTV din Republica Moldova, conectând abonaţii la o nouă lume digitală, în care culorile, sunetul şi detaliile sunt perfecte. Astăzi Moldtelecom pune la îndemână abonaţilor peste 180 de canale TV cu conţinut divers, pe gustul fiecărui membru al familiei.

Pentru că timpul e atât de important şi pentru că sunt atâtea lucruri frumoase de realizat, Moldtelecom a continuat să dezvolte şi să lanseze servicii inovative. Compania a revoluţionat piaţa serviciilor de televiziune digitală şi Internet prin lansarea serviciilor Arhiva TV, Multiscreen, Smart TV, Cloud Camera.

Serviciile de telecomunicaţii Moldtelecom oferă posibilităţi infinite care sunt la îndemână în orice moment al vieţii ca oricine să reuşească în tot ce şi-a propus să facă.

De 25 de ani este alături oricând e nevoie. În familie. La lucru. La distracţie. Împreună cu abonații săi, Moldtelecom a devenit operatorul numărul 1 în servicii mobile - fixe - Internet - TV integrate.

Cu această ocazie, împlinirea a 25 de ani de activitate, a fost restilizat logo-ul companiei Moldtelecom pentru a fi în constantă tendinţă cu abonaţii.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.